Mediation

Als u ervoor kiest (dreigende) conflicten niet te laten sluimeren of te laten escaleren, maar om ze aan te pakken en op te lossen, dan is mediation een goede methode voor u. Mediation is de snelste en makkelijkste weg naar een duurzame oplossing. De professionele mediators van BBKWmediation helpen u daar graag bij.

De mediators van BBKWmediation zijn MfN-registermediators en hebben jarenlange ervaring bij het bieden van deskundige en professionele begeleiding in de richting van werkbare en duurzame oplossingen van zakelijke conflicten en arbeids- en samenwerkingsconflicten.


Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij mensen zélf hun conflict oplossen met hulp van een mediator als neutrale, onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar. De mediator brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de onderhandelingen en bewaakt het proces.
Er wordt in het mediationproces zowel gekeken naar uw persoonlijke als zakelijke belangen.

Daarnaast zijn er bij mediation meer (creatieve) oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure. De praktijk wijst bovendien uit dat mediation leidt tot een snellere én betere oplossing. De oplossing kan bovendien snel worden gevonden en wordt niet opgelegd door de mediator. De partijen bepalen zelf hoe de oplossing eruit ziet en gaan pas akkoord op het moment dat ze hier zelf mee instemmen.
Omdat de oplossing bovendien beter aansluit bij de wensen en belangen van beide partijen, blijft deze ook langer in stand.

Neem contact op


Inzicht in conflicten

Een conflict is meestal ingewikkelder dan het oppervlakkig gezien lijkt. Inzicht in het conflict is dan ook cruciaal bij het vinden van een manier om het op te lossen. De mediators van BBKWmediation begrijpen dankzij hun jarenlange ervaring hoe conflicten ontstaan, in stand blijven en hoe deze doorbroken en opgelost kunnen worden.
Wij zijn betrokken bij onderwijs en onderzoek naar mediation en conflicthantering en publiceren regelmatig over deze onderwerpen. Wij vinden het belangrijk onze kennis te delen.

Ga naar kennisbank


De meerwaarde van een goede mediator

De kennis en ervaring van een goede mediator stelt hem of haar in staat te begrijpen wat de knelpunten zijn. Mede daardoor is een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden eerder bereikt.

De mediators van BBKWmediation zijn allen MfN-registermediator en voldoen aan de kwaliteitseisen die dit register stelt. Zij zijn of waren werkzaam als jurist of advocaat en/of hebben een achtergrond als psycholoog of organisatieadviseur. 
Alle mediators hebben jarenlange ervaring met conflicthantering, conflictoplossing en conflictbegeleiding.

Overzicht mediators


Kenmerken van mediation

  • Partijen houden zelf de touwtjes in handen
  • Begeleiding door een onafhankelijk, neutrale en onpartijdige professional: de mediator
  • Mediation is een oplossings- en toekomstgericht proces
  • Er kan snel, informeel en flexibel worden gewerkt
  • Daardoor wordt tijd gewonnen en worden kosten bespaard
  • Er is ruimte voor creatieve oplossingen
  • Er is oog voor de relatie tussen partijen, ook wanneer een samenwerking eindigt
  • Het conflict komt niet op straat te liggen
  • Hoog slagingspercentage

Neem contact op