mr. Roos Louwen

Roos Louwen is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Nadat zij ruim zes jaar in de commerciële advocatuur heeft gewerkt en zij zich gedurende die jaren heeft gespecialiseerd op het gebied van het insolventierecht, is zij bankier geworden. Roos heeft drie jaar als dossierbehandelaar in binnenland en buitenland bij bijzonder beheer gewerkt bij twee verschillende grootbanken. Vervolgens is zij als advocaat in dienstverband van een grootbank verantwoordelijk geweest voor de insolventierecht gerelateerde juridische procedures. 

In 2021 is Roos overgestapt naar de rechterlijke macht en heeft als handels- en kantonrechter in opleiding gewerkt.
Zij kwam daarbij in toenemende mate in aanraking met mediation(vaardigheden). Het effect van het toepassen van mediationvaardigheden tijdens zittingen tegenover procespartijen die langdurig in conflict zijn verwikkeld met elkaar, ervaarde zij als fascinerend en inspirerend. Zodanig, dat zij ervoor koos om mediator te willen worden.

“Ik geloof erin dat ieder persoon eigen talenten heeft die met de juiste wijze van benadering tot zijn recht komen. Als aankomend mediator wil ik graag ongeacht iemands achtergrond of houding, op zoek gaan naar het menselijke of maatschappelijke verhaal dat achter de ingenomen stellingen schuilgaat. Mijn ervaring is dat mensen graag hun verhaal aan mij vertellen en zich daarbij op hun gemak voelen. Ik durf ook vragen te stellen die sommige anderen niet durven te stellen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in anderen om mij heen. Als mediator streef ik na dat de daadwerkelijke belangen duidelijk worden, zodat daar vervolgens rekening mee kan worden gehouden bij het vinden van een oplossing.”

Roos is een positief en optimistisch persoon. Niet snel gaat zij een uitdaging uit de weg en zij denkt graag in mogelijkheden. Door de ervaringen die zij heeft meegemaakt is zij gegroeid tot een veerkrachtig en flexibel persoon.

Linkedin