mr. Roos Louwen

Roos Louwen is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Nadat zij ruim zes jaar in de commerciële advocatuur had gewerkt en zich gedurende die jaren had gespecialiseerd op het gebied van het insolventierecht, is zij bankier geworden. Roos heeft drie jaar als dossierbehandelaar in binnenland en buitenland bij bijzonder beheer gewerkt bij twee verschillende grootbanken. Vervolgens is zij als advocaat in dienstverband van een grootbank verantwoordelijk geweest voor de insolventierecht gerelateerde juridische procedures. 

Na een overstap naar de rechterlijke macht – waar ze als handels- en kantonrechter in opleiding heeft gewerkt – zag Roos het effect van het toepassen van mediationvaardigheden tijdens zittingen bij procespartijen die langdurig in conflict zijn verwikkeld met elkaar en besloot om MfN-registermediator te worden.
Alhoewel een uitspraak van een rechter in sommige gevallen nuttig, is zij ervan overtuigd dat mediation in veel gevallen beter is voor partijen. Mediation kent een kortere doorlooptijd, is goedkoper en biedt de mogelijkheid om een oplossing te vinden waar partijen zelf voor kiezen.

Roos houdt zich bezig met zakelijke mediation, onder andere op het gebied van arbeids- en samenwerkingsconflicten. Roos heeft daarnaast veel ervaring met insolventie gerelateerde conflicten en is betrokken bij een landelijk project om mediation binnen de insolventierechtspraak verder op de kaart te zetten.

Roos is een positief en optimistisch persoon en denkt graag in mogelijkheden. Door de ervaringen die zij heeft opgedaan is zij gegroeid tot een veerkrachtig en flexibel persoon.
Zij is in staat om complexe geschillen af te pellen om vervolgens de kernelementen bespreekbaar te maken. Zowel vanuit haar juridische kennis en ervaring, maar ook als persoon. Haar intuïtieve voelsprieten helpen haar om ook het onbesprokene te benoemen en te onderzoeken. Wat doet er echt toe voor iemand? Welke belangen spelen er? Ook als het lastig wordt, deinst ze er niet voor terug om door te vragen.

Linkedin