Onze visie

Wij zijn van mening dat een conflict meestal ingewikkelder is dan het oppervlakkig gezien lijkt. Inzicht in het conflict is dan ook cruciaal bij het vinden van een manier om het op te lossen.

Wij begrijpen dankzij onze jarenlange ervaring hoe conflicten ontstaan, in stand blijven en hoe deze doorbroken en opgelost kunnen worden. Wij blijven door opleiding en scholing op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het vakgebied. 

De mediators van BBKWmediation vinden het belangrijk bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van mediation, zowel in Nederland als daarbuiten. Ook willen wij graag onze kennis en ervaring delen en een rol spelen in de opleiding en bijscholing van mediators en andere professionals die met conflicthantering te maken hebben en voor 

studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs.

Wij maken deel uit van relevante vakgroepen en besturen en zijn daarnaast betrokken bij onderzoek naar mediation en conflicthantering, publiceren regelmatig over deze onderwerpen en organiseren vanuit de BBKW Academy diverse activiteiten om kennis en ervaring uit te wisselen.